Mit navn er Lene Normand Jensen, gift med Arnfinn vi har 2 barn Sofie og Stefan. Vi bor på Andabeløy utenfor Flekkefjord. Jeg kommer fra Danmark (Hanstholm/ Klitmøller) hvor jeg er oppvokst med dachs. Både mine foreldre og besteforeldre har hatt dachs. Jeg flyttet til Andabeløy i 1991, fik barn og hadde ikke mye tid til overs til min store lidenskap nemlig hund, fik efterhånden mere tid hvor jeg var alene og savnet efter en lille "STOR" ven blev bare større og større. Det var ikke så let og overtale min mann siden han aldrig havde haft nogen positiv oplevelse med hund verken på jakt eller som familie hund, "Folk her ute er ikke glad for hund må du jo forstå" og sådan ende det hver gang jeg snakket om ønsket mitt. Hvordan jeg klarte å overtale ham det ved meg ikke, men ENDELIG kom dagen da jeg bestilte vennen min "Bella"
Tiden frem til vi skulle hente Bella blev lang.
Sofie(min datter) og jeg reiste for å hente hende på Kopervik, det ble en fin opplevelse, vi kom inn i huset der sprang der 9 små valper rundt, mamma og bestemor ja det var et vidunderlig syn.
Bella er blitt en stor tur ven, vi går tur i skogen nesten hver dag. Hun er en meget glad hund, løper og danser, venter på meg så avstanden når vi er på tur ikke bliver for stor. Som min mann siger, at jeg skulle vente 50år med og får en sådan god ven.

Etter hånden som tiden gikk tenkte jeg mere og mere på utstilling, det kunne jo være gøy og spennene å prøve. Så vi melde os inn i Vest-Agder dachshund klubb og fikk hjelp der til love, og regler, startet trening på bord og gikk i ring, alt så fint og flott ut, vi melde Bella på valpe utstilling i Kristiansand, så var vi i gang, første riktige utstilling var i Bergen hvor Bella fikk et CK og BTK, kunne jo ikke gi opp nå. Så etter dette har vi fått hjelp av hunder folk og de med dachser. Tusen tak

Ønsker etterhånden at starte en liten stue oppdrett, har derfor importert en NY lille tispe fra Danmark. Opalina`s Dansing Queen "Dolly" som hun bliver kalt til daglig. Vi hentet henne hos oppdretter Vibeke Jensen hvor vi ble mottatt av i alt 20-25 dachser noen voksne noen valper og andre små valper i valpegård. For et syn, så i tiden framover er det bare å følge denne lille frøken, hun er meget feminin, hun er leken og siden hun nå er alene er hun blitt meget kjælen og kjærlighet skal hun få meget av. Dolly elsker skogsturer, kose med Sofie og Stefan.
Men slik skulle det ikke gå. Bella var så glad for at kjøre bil så derfor hvis hun stak og vi ikke kunne kalde hende inn startet vi bare bilen. Bilen skulle vise seg at blive hendes skjebne hun hoppet inn i hjulet på bilen og døde med det samme "heldigvis"
 

Det har vært en hard vinter 2008 uten Bella.
Vi har brukt tiden i sorg med Dolly, Hun er utrolig søtt og kjærlig var som om hun forstod at vi savnet Bella meget for hun trøstet os og lage sig tet inn til os når hun merket vi var lei.

Nå har jeg kjøpt en ny tispe og har vært så heldig å få litt av Bella tilbake i hvert fall noen genene, Øymarka`s JL-Anja kom til oss i 09 og er fallet godt til. Ser frem til mange flotte timer sammen med mine deilige hund.
Vi har fått en ny liten tispe Kanin dachs langhåret som vi hentet hos oppdretter Ulla Nicolajsen i Danmark november 2009. Sweet Unico`s Ally Mcbeal”Honey” som vi kaller henne til hverdag er kommet seg flott inn i flokken. Honey er en tøff liten dame:)

m oss